Учебен комплекс „Джани РоДари” има дългогодишна история. Началото е поставено от първия член на нашето голямо семейство – Учебен център „Джани РоДари”. Той отвори врати за своите малки и големи посетители през 2000 г. в деня на Народните будители – 01.11.00г., който се превърна за нас в двоен праник. Учебен Център „Джани РоДари” успя да изгради през годините име на институция, в която децата не само получават знания, но и развиват своя талант и творчески умения.

В началото на лятото на 2007 година учебният център се разшири и с Частна целодневна детска градина и ясла „Джани РоДари”, която впоследствие стана една от най-популярните частни детски градини в София. Това наложи да се разширим. Така на 15 септември 2009 г., отвори врати втората сграда на Частна целодневна детска градина и ясла „Джани РоДари”.

„Професионализъм, духовност и стремеж към успех!” С това мото ни посрещат на прага на Частно основно училище „Джани РоДари”, което отвори врати м. Септември 2011г. То е следващата степен от неуморно и амбициозно изграждания Учебен комплекс „Джани РоДари”.

Частна детска градина и ясла „Джани РоДари”

Частна детска градина и ясла “Джани РоДари” започва да функционира като полудневна детска градина. Това става с разрешение на МОН – Заповед РД 14-14.16.03.2006г.

През 2007г. се превръща от полудневна в целодневна детска градина със Заповед РД-14-84/18.05.2007г.

ЧДГ “Джани РоДари”е базова детска градина към ФНПП. Уникалната материална база и високият професионализъм на служителите дават възможност на бъдещите педагози да усвоят безценен опит и знания. Стаите и занималните са светли и слънчеви, обзаведени функционално, уютно и модерно.

В детската градина работим по одобрената от МОН програма.

В учебен комплекс “Джани РоДари” се използват методи за обучение както от философията на Монтесори, така и от Ф. ВалдорФска  педагогика. Гордеем се и със своята авторска програма за обучение и възпитание, която се базира на “Граматика на фантазията”, написана от нашия патрон – Джани Родари

Приемът в детска ясла”Джани РоДари” започва от едногодишна възраст. Разполагаме с пет яслени групи:

1-ва ясла „Малка приказна пътечка“, 1 – 1,5-годишни
2- ра ясла „Ръка за ръка“, 1,5 – 2,5-годишни
1-ва Група „Вариант“ „Аз съм в детската ясла“ – 2 – 3-годишни

Детска градина

ЧДГ “Джани РоДари” е базова детска градина към ФНПП. Уникалната материална база и високият професионализъм на служителите дават възможност на бъдещите педагози да усвоят безценен опит и знания. Стаите и занималните са светли и слънчеви, обзаведени функционално, уютно и модерно. Децата имат възможност да се обучават и възпитават от учители професионалисти, които с обич се грижат за тях, съобразявайки се с индивидуалните им и психологически особености.

Работим по одобрената от МОН програма.

1-ва група Аз съм в детската градина- 1група- Изкуства
2-ра група Аз съм в детската градина – 2група- Изкуства
3-та група Аз съм в детската градина – 3група- Изкуства

Ръководството осъществява тясна връзка с родителите, за да се чувстваме като хора, дали всичко от себе си в тези най-важни години за детето. Езиковото обучение по английски започва от 3-годишна възраст, а втори западен език  – по желание на родителите – от 4-годишна възраст. Езиковото обучение е включено в месечната такса – английски език – всеки ден по 2 часа,руски и немски език,турски език, италиански език – два пъти седмично.

В месечната такса са включени и музикални занимания с музикален педагог.

Провеждаме открити уроци на всеки месец и половина.

В учебен комплекс “Джани РоДари” се използват методи за обучение както от философията на Монтесори, така и от Валдорската педагогика. Гордеем се и със своята авторска програма за обучение и възпитание, която се базира на “Граматика на фантазията” написана от нашия патрон – Джани Родари.

След разширението си градината разполага вече и със сензорен кабинет за релаксация, където Вашето дете ще се чувства спокойно и защитено от негативни емоции и състояния. Релаксацията откъсва съзнанието от емоционално заредените мисли и насочва вниманието на детето към заобикалящите го предмети. По този начин то преодолява емоционалния си проблем и отново е в готовност да се включи в социалната среда.

 

Прием

Частно основно училище „Джани РоДари” за чужди езици, йога  и изкуства обявява прием за учебната 2020/2021 година:

Адрес:

Our Address:

София, ул.”Гео Милев” 158, ВТУ „Т.Каблешков”–Корпус 6