Създадохме двата филиала на частна детска градина “Росица”  с много любов, желание и труд!

Стремежът ни е в детската градина да се създрават условия и предпоставки не за усвояване на готови знания, а за прилагане на различни стратегии, които да стимулират личните и социалните компетентности на децата Ви. Използваме методи, които предизвикват любопитството на детето, провокират, ангажират.

Нашите цели са:

 • Развитие на интересите, способностите и таланта на детето, съобразявайки се с индивидуалната динамика в неговото развитие.
 • Развитие на способност за концентрация, устойчивост на вниманието, съхраняване на информация и способност за възпроизвеждане.
 • Изграждане на комплекс от дейности, осигуряващи оптимални педагогически условия за ранна социализация на децата, за тяхното здравословно, интелектуално и личностно развитие.
 • Създаване на комфортна и топла атмосфера, в която децата се чувстват обичани, ценени и уверени в своите възможности.

Описание:

За обучението и възпитанието на децата във всяка от групите са на разположение учител, помощник – учител и медицинска сестра. Детето Ви е в сигурни ръце, защото за него се грижат истински професионалисти с дългогодишен опит. Всеки петък ще получавате електронна поща с информация за живота в градината и предстоящите събития, отчет на учебната работа, меню и снимки. Всички родители са добре дошли на нашите празници и открити занимани.

Имаме много идеи и предложения как детето Ви да открие своите интереси и таланти и да ги развива в създадените специализирани кътове. Залите ни за обучение са оборудвани с различна аудио, видео и мултимедийна техника, музикални инструменти.

 

Залагаме на работата в малки групи.

I група – 2 – 4 годишни
II група – 4 – 5 годишни
III група – 5 – 7 годишни /предучилищна група/

Децата, успешно завършили предучилищна група, получават удостоверение, в съответствие с изискванията на Министерство на образованието и науката.

Всяка група разполага със самостоятелни занималня, спалня и санитарен възел.

Времето, прекарано в детската градина е време на радост, игри и безброй забавления.

Филиалите на ЧДГ “Росица” работят целогодишно.

Работното време на детскате градини е от 8.00 до 18.00 часа.

Лиценз на Министерство на образованието и науката, публикуван в Държавен вестник № 68  със  ЗАПОВЕД № РД-14-72

от 31 юли 2014 г. на МОН за откриване на Частна целодневна детска градина „Росица“ – София.

Филиали

Частна детска градина „Росица“ разполага с два чудесни филиала в кв. Бояна и кв. Иваняне в София. Детските градини са ситуирани в новопостроени сгради с просторни, слънчеви помещения със собствено отопление, отговарящи на всички санитарни и хигиенни норми.

Двата ни комплекса разполагат със самостоятелен двор и впечатляваща панорамна гледка към планините Витоша, Стара планина и Люлин. Въздухът е чист, в близост има бързи транспортни артерии и развита инфраструктура, учебните помещения са светли и просторни.

И в двете сгради имаме обособени пространства за творчески занимания и за занимания с музикални инструменти, кино салон, физкултурен салон, зала за конструиране и сензорно развитие, занимателни кътове „Родознание и родолюбие”, „Природознание” „Да си отгледаме сами храната”, библиотека, класна стая за родители, класна стая на двора.

Такси

Скъпи родители,

Основна цел на нашия екип е да отглежда и възпитава най-ценното – Вашите деца, в спокойна и щастлива среда. Стремим се да осигуряваме най-високо качество в грижата ни за тях без излишно да натоварваме семейния Ви бюджет, предлагайки месечни такси в ниския ценови клас на частното предучилищно образование в неговия ранен и задължителен етап.

 

Месечни такси и отстъпки на ЧДГ „Росица“ за учебната 2019 – 2020 г.:

Целодневен престой –  700 лв.

Полудневен престой –  450 лв.

 • При заплащане на цялата сума за годината – 5%.
 • При записване на повече деца от едно и също семейство, посещаващи детската градина едновременно:
  • Второто дете ползва 10% отстъпка от таксата.
  • Третото дете ползва 20% отстъпка от таксата.

 

Основната месечна такса включва всичко задължително по отглеждането и обучението на децата – храна, медицинско обслужване, застраховка, охрана, видео наблюдение, обучение по програмите на МОН, както и всички учебни помагала и консумативи.

* Допълнителните дейности не са включени в таксата и се заплащат отделно.

И тъй като непрестанно полагаме усилия да се развиваме и да даваме най-доброто от себе си, и през новата учебна година Ви осигуряваме:

 • Силно мотивиран преподавателски екип, чийто професионализъм се стремим да възнаграждаваме достойно.
 • Още по-високо качество на храната, която предлагаме на нашите малчугани, и по-добра организация на здравословното и балансирано хранене, изграждащо у децата важни хранителни навици.
 • Реално индивидуално отношение, защото работим на малки групи, в които всяко дете получава внимание, грижа и индивидуална подкрепа от своя преподавател в образователно-възпитателния процес.
 • Разбиране. Въпреки повишаването на стандарта на живот и увеличението на цените през последните години за консумативи, храна, стоки и услуги, полагаме усилия тези фактори минимално да се отразят на семейния Ви бюджет, касаещ престоя на Вашето дете в ЧДГ „Росица“.

Приемът за новата учебна година е отворен!

Свържете се с нас за повече информация на тел. +359 885 706 805 или на e-mail: office@gradinarosica.com

Адрес:

Our Address:

София, ул. Букара 15