Инокс Инженеринг произвежда и предлага парапети и ограждащи конструкции от неръждаеми стомани, месинг и алуминий. Ние проектираме, произвеждаме, изработваме и монтираме разнообразни метални детайли.
Производство и монтаж на противопожарни стълбища

Нашите системи и продукти притежават редица преимущества
Предлагаме на Вашето внимание универсална система на монтажни съединения.

Системите от детайли тип Парапет представляват вид конструктор, съставен от голям брой унифицирани и лесни за сглобяване крепежни елементи и декоративни детайли.

Чрез тяхното комбинирането е възможно създаването на широка гама конфигурации и проекти на парапети и ограждащи конструкции. Това прави продуктите ни лесни за транспорт, бързи за монтаж и сравнително евтини поради въведената система за серийно производство.
Парапет от инокс вътрешно стълбище, Търговски център Плаза, София

Липса на заварки и видими заваръчни шевове
Сглобяването на конструкциите не изисква заварки – всичките метални детайли се сглобяват по между си с помощта на специални пружинни щифтове и сглобки, а основните крепежни елементи се сглобяват с помощта на види и винтове като само в отделни случаи е предвидено лепене. Не се налага допълнителна обработка по време на монтажа и след него.

Стриктната система на производство и контрол гарантират точност на обработените детайли и тръби, както и здравина и естетика на всички наши продукти.

Възможност за бъдещи промени
Готовата конструкция или изделие подлежи на промяна като разширяване, преместване, промяна на конфигурацията и добавяне на нови декоративни елементи по всяко време след монтажа.

Шарнирните съединения позволяват сглобка на елементи под произволен ъгъл.
Парапет вътрешно обзавеждане, Хотел Хисар

Здравина и защита от корозия на предлаганите продукти и готови конструкции
При производството на всички елементи се използват изключително висококачествени материали. Неръждаеми метали са се тестват сред химически активни среди и агресивни условия.

Основен метал за производство на парапет е неръждаема стомана. Разрешен е за приложение както в градове и по крайбрежия, така и на кораби и химически производства. Неръждаемата стомана позволява изработка освен на парапети и на козирки, огради, покриви, перголи, готови тераси.

Суровината е с перфектни характеристики и позволява неограничена гаранция и якост на готовите продукти. Много голям брой държави имат заложен стандарт за парапети, козирки и други конструкции които са исключително и само от неръждаема стомана. Ние сме изградили чрез качеството на нашите продукти от неръждаема стомана имиджа на нашата компания в страни като Англия, Франция и Русия.

Другият материал е месинг, който като необработен материал корозира и образува така наречената “патина”. За да защитим от корозия нашите продукти от месинг, ние обработваме повърхността на месинга чрез поцинковане и нанасяме покритие с никел или хром, като по този начин увеличаваме химическата устойчивост на продукта на практика до нивото на неръждаемите метали.

Тези продукти обичайно се исползват за интериорни решения поради своята красота, но не се препоръчва тяхното приложение в качеството на външни конструкции.

Най евтиният и неустойчив материал е алуминия. От него произвеждаме детайли за сглобяем парапет, които обаче не могат да бъдат нито сертифицирани, нито гарантирани при тяхната експлуатация. Алуминиевият парапет не може да бъде приложим в активна среда.

Например в голямите градове, по морските крайбрежия. Също така, исползването на стоманени (или поцинковани) елементи при неговата сглобка е не допустимо поради факта че: черната стомана (независимо как е обработена тя) встъпва в химична реакция с алуминия и води до неговото разрушаване. Този процес стартира от момента на монтажа на такъв парапет и не може да бъде спрян.

Услуги

Услуги, предлагани от Инокс Инженеринг

Инокс Инженеринг предлага широка гама услуги в областта на проектирането, производството, монтажа и консултантското обслужване на своите клиенти. На тези страници ще намерите повече информация за всеки тип от предлаганите услуги. Ако се нуждаете от повече информация, моля обърнете се директно към нашия офис или изпратете запитване по интернет чрез тази форма. Ние ще се свържем с Вас веднага след като изготвим професионален отговор.

Ние извършваме и предлагаме следните услуги:

Инокс Инженеринг предлага комплекс от услуги по разработка, проектиране и производство на парапети и ограждащи конструкции от неръждаеми метали и месинг с или без специално покритие тип хром, никел или поцинковане.

Нашата компания предлага и:

 • Разработка и реализация на дизайнерски решения тип “Аксесоари”. Системи от дръжки за врати и прозорци, изделия за баня.
 • Пълна окомплектовка на изделията и конструкциите с необходимите аксесоари и монтажни комплекти собствена разработка.
 • Производство на козирки и навеси от неръждаеми метали, стомана и месинг със специално покритие и прахово боядисване на детайлите и конструкциите.
 • Монтаж, гаранционно и сервизно обслужване на стоманени конструкции.
 • Проектиране и производство на специализирани алуминиеви и месингови дръжки за системи на алуминиеви, PVC и дървени профили за фасади, врати и прозорци.
 • Обработка на отливки от цам, алуминий, месинг и инокс.
 • Дървообработка на линейни и профилни изделия.

Производство

Стриктно изпълнение и високо качество
Производствения процес в Инокс Инженеринг е строго подреден от технологична гледна точка и разделен на звена, цехове и персонал. Въведена е подробна производствена схема за всеки детайл, независимо внедрен или проектиран, която включва количество операции, брой задействани машини, количеството персонал и неговата производителност. Ние се стремим непрекъснато да развиваме и оптимизираме производствения процес като внедряваме най-нови технологии и know-how. В момента схемата на производствения процес в Инокс Инженеринг е следната:

Всяко производство на Инокс Инженеринг протича през следните етапи:

 • Проектиране
 • Разчети
 • Ценообразуване
 • Изготвяне на технологична карта
 • Изработване на нулева серия
 • Корекции съгласно проведените тестове
 • Внедряване
 • Производство и складиране

Ние осъществявавме качествен контрол на всеки един етап. Своеобразен индикатор на всеки производител е адекватното, лесноразбираемо и бързо ценообразуване.

Адрес:

Our Address:

София, ул. Никодим Тодоров 58

Telephone: